NIEUWS

Gércei-Vadász Magyar Vizsla Kennel

WESPENPROBLEMEN

Gisterenavond nadat Carlo met Sun thuis kwam werd die helemaal wild en gek van de jeuk. Hij rende door het huis, ging constant overal met zijn kop langs schuren en ging op de grond liggen en krabben met zijn voorpoten over zijn kop.

Wij en de andere 2 vizsla’s begrepen niets van zijn gedrag. We keken of hij misschien iets in zijn neus of mond had maar zagen niets verdachts. Toen zagen we dat de huid onder zijn neus rood was.

 

Het ging dan heel snel; zijn lippen werden super dik en hij kreeg overal bulten. We hebben de dierenarts gebeld en mochten meteen komen. Hij kreeg 2 injecties om zijn weerstand te verhogen. Waarschijnlijk was het een allergische aanval van insecten. Zijn lymfeklieren waren niet opgezet en zijn hartslag en slijmvliezen waren oké.Tijdens het uitlaten is hij de hele tijd aan de lijn geweest en heeft een tijdje op het gras gelegen op het voetbalveld. Carlo heeft geen insecten gezien. Een paar uur later was het al een heel eind weggetrokken en vanochtend was bijna alles weg, op zijn dikke lippen na.

 

Kijk maar eens naar de foto's hoe erg hij er uit zag. Het was schrikken dat het zo snel ging. Maar gelukkig is het nu weer bijna helemaal goed.

 

Groeten, Dolinda Opheij

 

PS: De dag nadien is Carlo Opheij terug naar het voetbalveld gegaan en heeft dan vastgesteld dat zijn vizsla Sun de vorige dag vlak bij een wespennest gelegen had.

© 2014 copyright by Gércei-Vadász Vizsla Kennel