NIEUWS

Gércei-Vadász Magyar Vizsla Kennel

 

IN MEMORIAM

Eind augustus 2011 overleed in Hongarije de heer Farkasházi Miklós, oprichter en eigenaar van de heel bekende “Matai”-kennel.

 

Miklós Farkasházi was tot vóór de val van het ijzeren gordijn de man die decennia lang héél veel invloed had op de ontwikkeling van ons ras en die bepalend was bij de opstelling en de uitwerking van de rasstandaard.

 

Als voorzitter van zowel de MEOE (Hongaarse kennelclub) als de Hongaarse vizslavereniging genoot hij in voornoemde periode een geprivilegieerd statuut en werd hij een personaliteit in de hondenwereld, zowel in Europa als op andere continenten.De voorbije 10 jaren waren vooral gekenmerkt door een nog steeds voortdurende machtsstrijd die hij voerde met de door de FCI erkende MEOE (Hongaarse Kennelclub). Spijtig genoeg is er slechts één verliezer geweest, nl. de Hongaarse rashondenwereld.

 

Miklós Farkasházi genoot, vooraleer hij overstapte naar de hondenfokkerij groot aanzien in de Hongaarse paardenfokkerij en de ervaring die hij daar opdeed hebben beslist een invloed gehad op het door hem gevoerde fokbeleid bij de vizsla. Goed 15 jaar geleden werd er in de Mataikennel gestart met het fokken van andere rassen en werd de greep van “Matai” op ons ras steeds minder groot. Maar zelfs nu nog zijn vizslastambomen waarop een “Matai” verschijnt nog steeds ontelbaar.

 

© 2014 copyright by Gércei-Vadász Vizsla Kennel