NIEUWS

Gércei-Vadász Magyar Vizsla Kennel

 

Gércei-Vadász Magyar Vizsla Kennel

Sinds begin 1981 heb ik één of meer Magyar Vizsla's in huis gehad. Aanvankelijk kwam mijn Mutsy er enkel als jachthond maar al snel werd mijn interesse voor alle aspecten van het ras gewekt. Vandaar de deelname aan shows en werkproeven in binnen- en buitenland, het lidmaatschap van meerdere buitenlandse rasverenigingen, de zoektocht naar informatiebronnen, de oprichting van de Belgian Magyar Vizslaclub, de organisatie van clubshows, jachtaanleg-proeven en veldwedstrijden, de creatie van mijn vizsla-databank.

 

In 1998 trok ik naar Hongarije, de heimat van de Magyar vizsla, omdat ik hier de mogelijkheid zag om mijn droom "een eigen lijn mooie en vooral goede Magyar vizsla's fokken" te realiseren.Middels deze website willen wij u informeren over onze Gércei-Vadász vizslakennel die gevestigd is in Gérce,
een dorpje in West Hongarije. Met onze kennel willen wij bijdragen tot de rasverbetering van de kortharige Hongaarse staande hond of Rövidszörü Magyar Vizsla.

 

Dat is de reden waarom wij héél kieskeurig zijn bij de selectie van de ouderdieren en dit zowel wat karakter, gezondheid, uiterlijk en werkkwaliteiten als continentale voorstaande jachthond betreft.

 

Gércei-Vadász vizsla's worden regelmatig met goed resultaat uitgebracht op shows en wedstrijden.

GÉRCEI-VADÁSZ AVAR

VELDWERKTRAINING

Wie tot de Gércei-Vadász familie behoort, enige interesse heeft voor veldwedstrijden en daarmee in de praktijk kennis wil maken is, mits voorafgaande afspraak, steeds welkom in Gérce.

Voor meer informatie klik op veldwerktraining.

 

WEDSTRIJDEN

Op 17 april 2014, de dag vóór ze gedekt werd, behaalde mijn Luppa-Vadász Zerge een 1e plaats met de kwalificatie “Goed” op een open veldwedstrijd in Oostenrijk.  Ze maakte een enig mooi punt maar haar loop werd nogal gestoord door haar loopsheid.

QUEEN

GÉRCEI-VADÁSZ QUEEN IS FCI CHAMPION INTERNATIONAL DE BEAUTÉ!

Queen is een dochter van Gércei-Vadász Goldy en
Gércei-Vadász Fanni en leeft bij haar baasje in Moskou.

Voor de toekenning van deze titel dient een vizsla ten minste één CACIB-certificaat te verwerven op een internationale hondententoonstelling in twee verschillende landen.  Ook dient de hond een mooi resultaat te halen op een nationale of internationale veldwedstrijd of jachtproef. Queen was amper twee jaar toen ze in 2009 de in Rusland meest prestigieuze volledige jachtproevenwedstrijd (veld-, water- en zweetwerk) won en is de tweede in Rusland verblijvende vizsla die dit mooie diploma toegekend kreeg.

Aleksey en Queen wij zijn heel trots op jullie!

© 2014 copyright by Gércei-Vadász Vizsla Kennel