NIEUWS

Gércei-Vadász Magyar Vizsla Kennel

HET GELUK VAN EEN VIZSLAFOKKER

Op zaterdag 14 augustus was het voor de Gércei-Vadászfamilie verzameling geblazen in de Zandvlooi te Kruishoutem. Niettegenstaande de eerder laat verstuurde uitnodiging waren er liefst 33, hoofdzakelijk jonge en zeer jonge, G.V. vizsla’s aanwezig.

 

Die werden alle in de showring voorgebracht en 24 ervan werden uitgebracht op de TAN (test natuurlijke jachtaanleg). Weinig wind en indien die er dan toch wel was, steeds wisselend van richting en de hitte samen met de onervarenheid van zowel honden als baasjes beperkten het aantal uitgereikte TAN-diploma’s tot 12.

 

Ik hoef niet te zeggen dat ik zaterdagavond na het terugzien met zo veel van mijn “kindertjes” en hun baasjes wel wat vermoeid maar héél gelukkig was.

Ik heb kunnen vaststellen dat voor vizslabaasjes de “Vlaamse stoverij” van de Zandvlooi een topper is. De keuze van het drankje was wel wat méér gevarieerd. Leuk was te zien dat water wel goed is voor de hondjes maar minder gewaardeerd werd door hun (niet alleen mannelijke) baasjes.

 

Ik wens iedereen die wedstrijdt met zijn vizsla veel succes in het komende seizoen en feliciteer diegenen die reeds een mooi resultaat behaalden.

 

Een nog steeds nagenietende

André De Waele

 

> Fotoalbum

© 2014 copyright by Gércei-Vadász Vizsla Kennel