NIEUWS

Gércei-Vadász Magyar Vizsla Kennel

VIZSLADAG 2011 … HERINNERINGEN ONDERWEG

Toen ik de vrijdagnamiddag te Bratislava in het vliegtuig stapte kon ik niet nalaten tijdens de bijna twee uren durende vlucht “oude” herinneringen naar boven te halen. Ik zag me terug in het gezellige hoevecafé “De grote Stove” bij Annie in Zuienkerke waar onze eerste twee, wellicht zelfs drie, Vizsladagen georganiseerd werden:

 

  1. waar John Kerr met zijn vrienden jachthoornblazers zorgden voor de aangepaste sfeer;
  2. waar Etienne Uytdenhouwen een presentatie gaf van jacht met roofvogels en … zijn jonge vogel pas de dag nadien terug vond in een hoge boom een paar km daar vandaan;
  3. waar ik Hans De Rouck met zijn Quintus, weliswaar voorzichtig, dwong om mee te doen aan de jachtaan-legtest;
  4. waar Hans terug uit het veld kwam zeggend: “Hey André, onze Quintus stond stokstijf voor diene vogel en wel met zijne ene voorpoot onder hem geplooid. Onze Quintus had zo ne vogel nog nooit gezien en toch deed hij dat!”. Dat was de start van Hans in de veldwedstrijdenwereld.

Ik mijmerde over de vizsladagen die wij daarna bij Christine in “De Zandvlooi” te Kruishoutem organiseerden, nog steeds een beetje voorzichtig “familiaal” zonder het officiële CAC, daarna wel met CAC en waar:

 

  1. de korthaarreu Hermes “Best In Show” werd en het jaar nadien opgevolgd werd door zijn zoon Sandor;
  2. tot een 60-tal vizslas aanwezig waren toen onze Nederlandse zustervereniging nog haar “Clubmatch”  niet tijdens het zelfde weekend organiseerde;
  3. waar nog jarenlang de benaming “vizsladag” iets specifieks was voor de Belgian Magyar Vizslaclub maar dan achteraf “geleend” werd en sindsdien ook gebruikt door onze Noorderburen.

 

Toen ik uit mijn mijmeringen ontwaakte waren we aan het landen in Charleroi.

 

“Uit de oude doos”  door André De Waele

 

 

© 2014 copyright by Gércei-Vadász Vizsla Kennel